SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Harrie FF
- föreningen för hela familjen!

Harrie FF - föreningen för hela familjen
Föreningen grundades under namnet Stora Harrie IF redan våren 1928 och har sedan dess varit en viktig del i kommunens idrottsliv på många plan. Föreningen har pendlat främst mellan divisionerna 4-6 och haft framgångsrika årgångar och perioder då det varit mer kämpigt. Glädjen och viljan har dock alltid funnits och det finns väldigt många eldsjälar som är en stor och viktig del i vår historia genom åren.

Ingen skall någonsin glömmas bort och Ni är alla lika viktiga, men det finns några namn som sticker ut. Ture Carlsson och Axel Nordh var två av flera som var med och grundade föreningen 1928 och delaktig många decennier senare. Axel var bl.a delaktig så sent som in på 90-talet utan att någonsin svika SIN förening. "Hövdingen" Tage Nilsson som kom som spelare och var del i föreningens första storhetstid på 50-talet och sedan fortsatte i olika roller som ordförande, styrelsemedlem, lagledare och ansvarig för herrseniorerna. Hans minne levde kvar i Stora Harrie IF under alla år och vi hoppas att traditionen med utdelandet av Tage Nilssons minnesfond åter kommer igång för att hedra dem i dagens föreningsliv som jobbar i samma anda. I nutid finns det flera namn som sticker ut något extra i vår ordförande Marie Månsson och vår kassör Per Sandberg som lägger ner ett oändligt arbete och många arbetstimmar för att föreningen skall växa vidare. Det är vi alla som gör denna förening till något vi kan vara stolta över.

Under 2008 togs ett historiskt beslut där Stora Harrie IF gemensamt med Kävlinge GIF valde att satsa på en sammanslagning av två föreningar för att skapa en gemensam framtid under det nya namnet Harrie/Kävlinge FF. Förhoppningen var att en förening skulle bli starkare och mer konkurrenskraftiga under gemensam flagg. Detta försök lyckades inte hela vägen och Kävlinge GIF valde att åter starta upp sin egna verksamhet under 2012 och vi önskar dem all lycka som goda grannar på Högalids idrottsplats

Under 2012 togs beslutet att som ensam part jobba vidare under namnet Harrie FF för att dels ta tillvara vår stolta historia och dels se in i framtiden med visioner och mål att växa oss starkare.

Vår hemvist för föreningen har skiftat genom historien där vi under många år levde vid den gemytliga idrottsplatsen i Stora Harrie. Denna plats i vår historia har i många år levt upp en helg i juni då vi har haft vår årliga Loppmarknad. Kring sekelskiftet var det uppenbart att föreningen växte ur sin kostym och upptagningsområdet blev mer och mer Kävlinge tätort. Föreningen flyttade då in till en nyanlagd idrottsplats på Rinnebäck där vi fortsatte växa och där vi kämpade på alla sätt för att skapa vår nya historia. Här levde vi fram till ovannämnda sammanslagning då flytten gick vidare ner till Högalids idrottsplats där det satsades på en ny konstgräsplan. Här är vi kvar även efter skilsmässan från Kävlinge GIF och vi är på god väg att bygga upp ett nytt hem i nya klubbhuset.

Föreningen har som mål att finnas för hela familjen och första damverksamheten startade upp 1974. Idag har vi dock ingen damverksamhet på seniornivå men vi har lag i div 6 och i div 3 i reservlagsserien på herrsidan. Vi satsar även på en väl fungerande ungdomssektion och med målsättning att hålla lag i alla åldersgrupper. Vi är inte där helt och fullt i alla åldersgrupper till dags datum men vi slutar aldrig jobba för att detta skall bli en verklighet. Harrie FF skall vara en förening som bygger på att hela familjen skall ha möjlighet att hitta sin plats.

Bland föreningens aktiviteter finns som nämnts tidigare vår populära loppmarknad, vi brukar närvara vid kommunens olika arrangemang som vår och höstmarknad samt julskyltning. 

För att alla våra arrangemang skall fungera krävs det oändligt med arbetstimmar och det blir alltid roligare när vi är många som gör ganska mycket och delar glädjen. Både inom den rena fotbollsdelen som alltid är huvudorsaken att vi bedriver verksamheten men även i våra andra arrangemang som är ett måste för att vi skall gå runt finns det ett flertal personer som verkligen lägger ner sin själ och jobbar stenhårt för att allt skall rulla på.

Välkommen till Harrie FF!
 
Våra partners
Produktleverantör
Huvudpartners
Guldpartners
Silverpartners
Bronspartner