Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Stora Harrie IF

Höörs IS - Stora Harrie IF 3 - 1 ( 0 - 1 )
2019-05-30 07:36
Målsk: Linus Malmström
Bortamatch mot topplaget Höör innebar givetvis en stor utmaning för våra killar men vi äntrar ändå planen med gott hopp om att ta med oss poäng hem till Kävlinge då vi haft en bra trend de senaste matcherna. Redan från start tar vi kommandot om matchen och visar att denna kväll kommer vi bli svåra att tampas med. Bara några minuter in på matchen är det dags för vår första feta chans då Linus tar sig fram i motståndarnas straffområde och blir bryskt nedgjord. Tror att de flesta på idrottsplatsen väntade på domarens signal för straff där men den uteblev tyvärr. Vi nedstäms inte av detta utan vi fortsätter att spela med en aggresivitet som fullständigt paralyserar våra motståndare. Det var i princip fullplanspress och våra motståndare gavs inte tid att vända upp och få kontroll på bollen någonstans på planen. Detta leder till massor av bollvinster vilket gör att vi kommer i våg efter våg och skapar massor med målchanser, ofta genom ständigt påpasslige Linus. 

Drygt 20 minuter orkar Höör stå emot men då får vi äntligen det efterlängtade ledningsmålet. Efter att vi vunnit boll högt upp i banan hamnar bollen hos Linus i vänsterläge som utnyttjar att målvakten kommit på mellis och rullar in bollen lika vackert som rättvist. 

Efter målet påtalar tränare Anders Bergström att vi måste fortsätta att vara ödmjuka, inte slappna av  och ha samma fina inställning. Detta anammar killarna verkligen. Vi fortsätter att trycka på resten av halvleken och det är egentligen bara pricken över i:et som saknas. Vi lyckas tyvärr inte sätta fler mål under första halvlek så halvtidsställningen förblir 0-1 men borde varit ett eller några mål större med tanke på alla de chanser vi skapade. Glädjande också att vi inte tillät Höör skapa särskilt många målchanser (om ens någon). Detta mycket tack vare fantastiskt fint spel av vår backlinje som hölls ihop i mitten av Jesper K och Petter. 

När andra halvlek drar igång så hamnar vi direkt lite längre bak med våra positioner vilket gör att våra motståndare får lite bättre tid att starta sina anfall och således tillåts arbeta sig in i matchen. Dock spelar vi ett bra försvarsspel och håller dem borta från de farliga ytorna vilket gör att de ofta får ta sina avslut från dåliga läge och de farliga läge de får avstyr Mange i målet på ett mycket förtroendeingivande sätt. Samtidigt är vi hela tiden farliga i våra omställningar där Linus flera gånger kommer i bra läge. Vi håller vårt mål fritt från påhälsning tills det återstår en kvart då vi tappar bollen i en uppspelsfas och en motståndare 10 meter in på vår planhalva uppfattar att Mange inte hunnit tillbaka in i mål. Han drar till direkt och får en perfekt träff och bollen slinker retfullt in mellan ribban och Manges fingerspetsar och det är kvitterat. Tungt givetvis men vi låter oss inte nedslås av detta utan inleder en jakt på att återta ledningen och bara minuterna efter deras kvittering är Linus nära att kopiera deras kvitteringsmål. Från långt håll ser han att målvakten är för långt ut och drar till och med solen i ansiktet är det många som tror att bollen går in (inklusive undertecknad) men tyvärr stryker den ribbans överkant. Små marginaler, vilket späds på anfallet efter då Höör får en frispark som man förpassar i mål så istället för återtagen ledning har vi istället underläge 1-2. Tungt och inte helt rättvist. 

Efter detta chansar vi med att flytta fram folk vilket tyvärr bara resulterar i att våra motståndare i slutminuterna lyckas peta in ytterligare en boll. Slutresultatet skrivs till 3-1 men jag tycker ändå att killarna ska vara nöjda med prestationen och vi kunde/borde åkt därifrån med både ett och tre poäng. Alla i laget förtjänar överbetyg och förutom redan nämnda väljer jag denna gång att plocka fram två brödrapar. Till att börja med, bröderna Emmertz (Martin och Johan) som står för så mycket fotbollsgodis och har så mycket boll, imponerande. Lite mer i det dolda men ack så viktiga jobbar brödrarna Sandberg (Jonas och Viktor) men även de står för helgjutna insatser.

Vi nedslås inte av denna match utan ser med tillförsikt fram mot nästa match då det vankas derby mot Lödde. Väl mött då.

Martin Sandberg  Sportchef  :-)

 
Våra partners
Produktleverantör
Huvudpartners
Guldpartners
Silverpartners
Bronspartner