Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Harrie FF
- föreningen för hela familjen!

SERIESEGER!!!
2020-10-05 20:45
BK Fram - Harrie FF   1- 2   ( 1 - 2 )
Målsk: Adam, Martin
Förutsättningarna inför söndagens match var att vi hade avgörandet i egna händer och att minst en poäng till oss innebar att jagande Lunds FF inte skulle kunna komma ikapp oss. Nervöst, givetvis. En sådan här match är det lätt att bli för omständig i. Dock syntes inget av de i matchinledningen utan killarna satte gasen i botten direkt och efter 5 spelade minuter hade vi redan haft 2 riktigt fina läge till att ta ledningen men bra målvaktsspel och lite oskärpa i avsluten gjorde att hemmalaget klarade att hålla sin nolla intakt i inledningen.

Vi fortsatte att trumma på och hade vi bara tålamod så skulle snart 1:an komma. Här skulle dock fotbollens charm komma att visa sig även om det var väldigt svårt som Harriesupporter att se det så. Med knappa kvarten spelad slänger Fram upp en långboll till sin forward vid mittlinjen och man kan väl milt säga att försvarsspelet vi visade upp i kommande sekvens var väldigt generöst. Detta utnyttjade Framspelaren som ryckte ifrån sin uppvaktning och ensam mot en utrusande Mange gjorde han inget misstag utan skickade in 1-0 för hemmlaget. Tungt, mycket tungt.

Viktigt att inte hänga läpp utan att knyta näven och ta tag i matchen igen. Detta försvårades av att Fram givetvis fick en kick av detta mål och började spela bättre för var minut som gick samtidigt som vi blev väldigt ängsliga. Rapporten från Billeberga att Lunds FF hade tagit ledningen vilket innebar att vi för stunden var bortpetade från förstaplatsen gjorde givetvis inte saken bättre. 

Faktum var att mer eller mindre resterande av första halvlek fortled utan att vi lyckades rycka upp oss nämnvärt. Glädjande dock att när vi inte fick spelet att stämma så var det i alla fall inget fel på kämpaglöden. Killarna visade verkligen att de ville men vi hade inget tålamod utan så fort vi vann boll så spelade vi oftast långt upp på Martin vilket blev väldigt enahanda och lätt för våra motståndare att försvara sig mot. Det var dock kämpaglöden som skulle ta oss in i matchen igen med bara minuter kvar att spela av första halvlek då Adam kom först på ett inspel i straffområdet och via ett bra direktavslut förpassade bollen i ribban. Returen tog han dock själv hand om och via ytterligare ett direktavslut bankade han in den förlösande kvitteringsbollen vilket vilket utlöste stort jubel både i laget och hos de många tillresta Harriesupportrarna. Fantastisk vilja i kombination med ett stort fotbollskunnade från denna lovande 16-åring (hoppas jag har rätt om ådern) hade fört oss upp i tabelltoppen igen och bara några minuter senare skulle vi få se prov på de tidigare nämnda kvaliteèrna ytterligare en gång då Martin ryckte förbi sin motståndare och i snäv vinkel mot en utrusande målvakt bytte han avlutningsfot mitt i steget och kunde på så vis hitta den lilla lucka som målvakten lämnade. Läckert Martin och uforisk glädje hos våra Harriekrigare och dess supportrar. Efter avsparken på detta mål blåste domaren till halvtidsvila. Snacka om psykologiskt mål.

Halvtisvilan kan tänka bjöds på mycket muntra miner och mycket pepp. Nu hade vi ju skaffat oss ett gyllene läge inför den avslutande akten.

Stärkta av den fina avslutningen i första halvlek tog vi ett bastant tag om händelserna i andra halvlek. Nu stod killarna åter att känna igen och man sköljde över Fram i anfall efter anfall men en storspelande hemmamålvakt stod i vägen för allt i den andra akten. Glädjande nog spelade vi ett bättre försvarsspel i andra halvlek vilket gjorde att vi inte tillät Fram skapa så många chanser och när domaren blåste för full tid var halvtidsresultet intakt, d v s ytterligare en seger hade bärgats och nu  var det klart att vi kunde stoltsera med en serieseger. Vilt jubel, guldhattar och skumpasprut som sig bör fick avrunda vårt besök på Exercisfältet och efter en välförtjänt dusch blev det en glädjefylld hemresa till Kävlinge där det serverades pytt i panna till hela truppen i klubbstugan.

Alla i laget får med beröm godkänt och extraplussen denna gång väljer jag att ge våra ungdomar Rasmus, Max och Adam som alla tre haft en utvecklingskurva likt Ericssonaktien på 90-talet. Det ska bli oerhört spännande att följa dessa killarna nästa år och jag är övertygad att de kommer klara division 5-spel med bravur. Gott jobb killar!!!

Avslutningsvis säger jag grattis till hela laget och inte minst till våra tränare Ingemar Malmström och Pontus Persson som gjort ett fantastiskt jobb.

Division 5, här kommer vi!!!


Martin Sandberg Sportchef  :-)

Nyhetsarkiv
SERIESEGER!!!2020-10-05 20:45
SERIEPREMIÄR!!!!!2020-08-07 21:14
Harrie FF presenterar...2020-02-08 13:38
Träningsläger 29-30/32019-03-23 13:50
 
Våra partners
Produktleverantör
Huvudpartners
Guldpartners
Silverpartners
Bronspartner