Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Stora Harrie IF
Seniorlag

Stora Harrie IF
2 - 3
Huaröds IF
Stora Harrie IF2 - 3Huaröds IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 04 maj, 14:00
Plats:Högalids IP, A-plan
Tävling:
Matchnummer: 130165028
Samling:12:15, Högalid
Aktivitetsinfo: VIKTIGT!!!!!!!!!!!!
Svara snabbt.
Trupp:Anton Hansson
Arthur Mohammed
Gabriel Welin
Isac Hedensted
Johan Andersson
Johan Emmertz
Jonas Sandberg
Leonardo Eros de Abarca
Linus Malmström
Martin Emmertz
Petter Wahlfrid
Viktor Ekström
Viktor Glans
Viktor Sandberg
Viktor Thörner
Stora Harrie IF - Huaröds IF 2-3 (1-3)
2019-05-05 21:10
Målsk: Johan Emmertz (straff), Linus Malmström

På lördagseftermiddagen var det dags för ny hemmamatch för våra Harriekrigare och man kan verkligen tala om kontraster gällande de yttre förutsättningarna om man jämför mot vår förra hemmabatalj. Då, kom folk i shorts och t-shirt. Igår var det vinterstället som gällde. Vad gäller det stundande spelet skulle det visa sig både innehålla värmande och nedkylande partier.
Detta stoppade dock inte de våra från att redan från första spark ta ett bra tag om händelserna på planen. Det var särskilt mittfältskampen som vi vann och detta mycket tack vare bröderna Martin och Johan Emmertz. Bra aggressivitet ledde till många bollvinster som vi med fina kombinationer med det antal tillslag vardera situation tillät omsatte i målchanser. Efter dryga kvarten spelad gav det också utdelning. Efter ett mycket läckert väggspel mellan Martin och Linus friställdes den sistnämnde i straffområdet där han blev bryskt nedgjord med en solklar straff som påföljd. Denna förvaltade Johan som han brukar göra. 1-0, mycket rättvist.
Tyvärr skulle vi nu komma till det nedkylande partiet av denna match. Bara minuterna efter vårt ledningsmål lyckas vi med konststycket att inom loppet av 5 minuter släppa in 3!!! st mål. Detta efter minst sagt generöst försvarsspel. Blytungt givetvis efter som vi dittills haft ett bra grepp om händelserna. Men, vi är till stora delar ett ungt lag och smällar som denna är det bara ta lärdom av och gå vidare. Dessa ödesdigra fem minuter och ytterligare 10-15 minuter gavs våra motståndare allt för stora ytor på vår planhalva och sålunda tappade vi under denna period vårt spelövertag. Därefter arbetade vi oss in i matchen och tog kommandot över händelserna igen. Inga fler mål föll dock innan halvtidsvilan.

Vad som sades under halvtidsvilan vet jag faktiskt inte men jag kan tänka mig att prio nummer ett var att omedelbart sluta att backa hem och hela tiden ge motståndarna tid och yta att vända upp och komma rättvända med boll under kontroll mot oss gång på gång. Istället, upp i rygg och in i köttet!

Sagt och gjort, andra halvlek såg det mycket bättre ut och det mesta av spelet förlades till motståndarnas planhalva.  Målchanserna radades upp på löpande band men tyvärr skulle det visa sig att detta var en sådan dag när bolluslingen inte ville in. Vår reducering lät vänta på sig till sista matchminuten och således för lite tid över för att även få till en kvittering och vår första hemmaförlust var ett faktum. Tungt, med tanke på dels den ödesdigra 5 minutersperioden i första där vi blev maximalt straffade samt att vi skapade tillräckligt med chanser till att både komma ikapp och även gå förbi våra motståndare i målprotokollet.

Det fanns dock många positiva bitar i denna match. Den allra största var Martin Emmertz som med blott ett fåtal träningar/matcher i benen efter sitt uppehåll från fotbollen på 7 år (!) visade vilken tillgång han kommer bli framöver. Tillsammans med lillebror Johan har vi ett grymt mittfältspar som kommer bjuda på många läckerheter i stundande kamper. Extra plus även till ständigt målfarlige Linus och till Thörner som verkligen anammar det tidigare uttrycket "in i köttet" på ett strålande vis.

Vi tackar vår trogna klack och övrig publik för visat intresse och lovar att knyta nävarna och låta framtida motståndare få böta för dagens poängtapp.

Martin Sandberg Sportchef:-)

<< Tillbaka

Spelade matcher
Fre 15/11 19:00
2 - 2  
Lör 28/9 15:00
1 - 1  
Lör 21/9 14:30
0 - 7  
Sön 15/9 14:00
2 - 1  
Sön 8/9 14:30
1 - 6  
Lör 31/8 14:00
0 - 3  
 
 
Våra sponsorer
Klädsponsor
Huvudsponsor
Övriga sponsorer