Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Stora Harrie IF

Stora Harrie IF
2 - 1
Löberöds IF
Stora Harrie IF2 - 1Löberöds IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 06 april, 14:30
Plats:Högalids IP, A-plan
Tävling:
Matchnummer: 130165005
Samling:13:00, Högalid
Trupp:Adam Hamid
Adam Jonasson
Gabriel Welin
Isac Hedensted
Jesper Kampf
Johan Emmertz
Jonas Sandberg
Kevin Johansson
Magnus Andersson
Magnus Olsson
Petter Wahlfrid
Viktor Ekström
Viktor Sandberg
Viktor Thörner
Seriepremiär! Stora Harrie IF - Löberöds IF 2-1 (0-1)
2019-04-12 06:44
Så var då en lång försäsongsväntan över och den stundande seriepremiären hemma på Högalids IP kunde inte få bättre yttre förutsättningar med 14 värmande vårgrader fläktande mot en. 

Det var ett spänt och laddat gäng som samlades två timmar innan match och det märktes verkligen att det inte var en vanlig träning eller träningsmatch utan nu var det på allvar, nu skulle säsongen sparkas igång. En prydlig inmarsch tillsammans med maskotar från ungdomslagen blev en snygg inledning på vad som skulle visa sig bli en kul fotbollslördag för alla Harrievänner.
När matchen kom igång så märktes det även på spelet att det var laddade och lite nervösa Harriekrigare. Det var inget skönlir som visades upp inledningsvis utan mest ett ställningskrig på mittplan. Efter en kvart spelad började dock Harrie få igång lite passningsspel och man kunde även några gånger fint kombinera sig igenom motståndarförsvaret och skapa målchanser. Bl a hade Jonas ett bra läge när han blev frispelad men skottet, som nog hade letat sig in avstyrdes av ett motståndarben i sista sekunden. I övrigt vaskade vi fram en del halvchanser och glädjande nog kunde man konstatera att vi även var heta på fasta situationer. Det kändes ändå som att vi hade ett grepp om matchen så därför kom motståndarnas ledningsmål en halvtimme in i matchen som något av en chock. Det var en snedträff, kanske rentav från en hemmaspelare (såg inte situationen riktigt) som helt ställde vårt försvar och en Löberödsspelare kom helt fri med Mange i målet och satte den helt otagbart för honom i hans högergavel. 0-1 efter 30 spelade och det var givetvis lite nedsänkta huvud i Harrielägret då vi tyckte att vi varit på gång innan detta. Dock vet vi sedan förra säsongen (då vi vände många matcher) att moralen i detta gäng är gigantisk. Så skulle den visa sig vara även denna dag. Resterande del av första halvan fortsatte med ett böljande spel som dock inte resulterade i vare sig vassa målchanser och än mindre i mål för något av lagen.

Halvtidsvila och chans att samla trupperna för att komma ut till en förhoppningsvis bra andra halvlek. Halvtidssnacket från tränare Bergström sade att vi skulle försöka ta tag i det centrala mittfältet och sluta spela långt och högt. 

Sagt och gjort. Killarna får igång betydligt bättre lir i inledningen av andra halvlek och detta ger resultat redan efter knappa fem minuter. På en fint slagen hörna är vi heta i närkamperna och tack vare bra jobb av bl a Arthur på sin motståndare så förpassas bollen i mål av egen försvarsspelare. 1-1 och vilt jubel i Harrieläger och på läktaren. Skönt att få premiärnollan spräckt och nu släpper det ordentligt tänkte man och visst vi fortsätter att spela bra men samtidigt kommer Löberöd i flera farliga kontringar som resulterar i ett par rena friläge. Riktigt svettiga räddningar av Mange målvakt räddar oss kvar i matchen i detta läge. Inga fler mål faller dock förrän när vi efter dryga timmen spelad får en frispark i vänsterläge strax utanför straffområdet. Frisparken är bra slagen och efter en nickduell framför mål går bollen ut till Gabbe som på volley lobbprickskjuter in ledningsbollen i bortre krysset. Återigen vilt jubel bland spelare, ledare och inte minst publik (särskilt klacken) i Harrie lägret. Slutkvarten backar vi hem för att försvara ledningen och ett par läge för kvittering skapar Löberöd men Mange spelar stabilt i målet och med hjälp av det övriga lagets krigande så släpper vi inte in fler mål och en härlig trepoängare är ett faktum i denna premiärmatch.

Efter matchen, underbara scener när laget går ut och tackar sin hejaklack på läktaren bestående av ungdomslag från föreningen som sjöng och hejade hela matchen igenom (jag tror inte de var tysta en enda minut på hela matchen). Tack klacken! Ni var fantastiska och vi hoppas ni kommer tillbaka. Killarna i laget uppskattade verkligen ert stöd.

Stort beröm för bra inställning och kämparglöd till hela laget. Viktiga bitar när inte spelet sitter helt perfekt. positivt som nämnts tidigare är även vårt agerande på fasta situationer som idag blir helt avgörande. stor förbättring jämfört med fjoråret (fortsätt så killar). Extra plus i denna match delas ut till Mange som var suverän i målet. I försvaret en stor eloge till både tanksen Thörner och Viktor S och avslutningsvis förtjänar en av våra ungdomar Kevin beröm för ett mycket bra inhopp.
Gott jobb killar!!!

Martin Sandberg Sportchef  :-)

<< Tillbaka

 
 
Våra partners
Produktleverantör
Huvudpartners
Guldpartners
Silverpartners
Bronspartner