Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Stora Harrie IF

Stora Harrie IF
3 - 1
Lödde FF
Stora Harrie IF3 - 1Lödde FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:mån 03 juni, 19:15
Plats:Högalids IP, A-plan
Tävling:
Matchnummer: 130165061
Samling:18:00, Klubbhuset, Högalid
Aktivitetsinfo: Snabba svar uppskattas!
Trupp:Gabriel Welin
Isac Hedensted
Jesper Bengtsson
Jesper Kampf
Joakim Lundkvist
Johan Emmertz
Jonas Sandberg
Linus Malmström
Magnus Andersson
Martin Emmertz
Petter Wahlfrid
Sebastian Johansson
Sebastian Widell
Tobias Johansson
Viktor Ekström
Viktor Glans
Viktor Sandberg
Viktor Thörner
Stora Harrie IF - Lödde FF 3 - 1 ( 0 - 0 )
2019-06-03 22:11
Målsk: Linus Malmström 2, Martin Emmertz

Derbydags och laddade spelare i båda lagen syntes från första spark denna måndagskväll.
Glädjande för oss hemmasupportrar så var det våra Harriekrigare som var allra hetast. Med bara minuten spelad rann Linus igenom första gången (det skulle bli fler) men tyvärr smet skottet utanför. Det hade givetvis smakat med ett ledningsmål direkt men vi misströstade inte för det utan fortsatte att förlägga mer eller mindre allt spel på Löddes planhalva. I våg efter våg sköljde vi över dem och målchanser skapades, den ena hetare än den andra men Lödde bet ifrån sig bra och lyckades hålla målet rent från påhälsning hela halvleken ut vilket man nog var ganska nöjda med. För det spelet vi visade upp i första halvlek var nog det bästa vi presterat i år. Det var individuella prestationer varvat med ett passningsspel som om vi kan reprisera det i framtida kamper kommer att ge många lag i denna serie huvudvärk. Variationsrikedomen gjorde det svårt för Lödde att försvara sig. Vi kom runt på både höger och vänsterkant, vi lyckades kombinera oss igenom i mitten och vi lyckades med instick bakom deras backlinje. Det enda som fattades var pricken över i:et och då är man ju lite rädd att när det går troll i det så blir det motståndarna som istället går upp och gör ett. Det var precis vad som hände efter halvtimmen spelad då Lödde på sin enda chans i första halvlek nickade i 0-1 men helt riktigt så dömdes det bort för ruff i straffområdet. Inga mål faller i första halvlek men som sagt ett överläge för oss med ett par bollar hade nog inte många protesterat mot.

Halvtidsvila och tränare Anders Bergström manar på de sina och uppmanar till att ha tålamod. Fortsätter vi bara prestera den fotboll vi gjort i första halvlek så kommer målen också.

Vi inleder den andra halvleken nästan lika bra som den första även om Lödde lyckas flytta upp sina positioner något. Men, när man gör detta så blottar man sig också för våra snabba omställningar och efter knappa timmen spelad så är det just en sådan som ger oss vårt första mål. Ett mycket vackert anfall på vänsterkanten där bollen till sist hamnar hos Linus som med ett mycket bra avslut skjuter in det förlösande och välförtjänta 1-0 målet. Vilt jubel i hemmalägret givetvis och det skulle komma mera. Bara några minuter senare tog vi oss fram på högerkanten och när inspelet så småningom går till Linus i straffområdet så är det klippt igen. Pang! och 2-0 är ett faktum. Vilken form den grabben är i. Magiskt :-)

Lödde givetvis tyngda av baklängesmålen och vi är ju ganska nöjda och vill inte riskera för mycket och släppa in Lödde i matchen. Detta lyckas vi ganska bra med ända fram till kvarten kvar då vi drabbas av ett rött kort vilket givetvis ger Lödde energi och de flyttar upp folk för att få till en reducering och i så fall få nerv i matchen i slutskedet. Här spelar vi dock ett bra försvarsspel och ligger helt rätt i våra positioner vilket hindrar Lödde att skapa de där riktigt heta målchanserna. Istället blir det vi som drar igång en kontring på högerkanten där inspelet landar hos en framstormande Martin som sätter 3:an med drygt 5 minuter kvar att spela och givetvis var detta spiket i kistan. Lödde får till en reducering med 2 minuter kvar att spela men sedan händer inte så mycket mer och när slutsignalen ljuder är det glada hemmaspelare som kramar om varandra för att sedan gå ut och tacka vår grymma klack.

Alla i laget förtjänar överbetyg efter denna topprestation, men ska man ändå rosa någon lite extra så är det JK och Thörner som håller ihop backlinjen på ett majestätiskt sätt. Framåt är det givetvis Linus som skiner lite extra å  sen har vi ju de här bröderna Emmertz å vilken match Jocke gör, nä nu får jag nog sluta. Som sagt, alla i laget gör en grym match och vi ser redan fram emot nästa batalj.

Gott jobb killar

Martin Sandberg Sportchef :-)

<< Tillbaka

 
 
Våra partners
Produktleverantör
Huvudpartners
Guldpartners
Silverpartners
Bronspartner