Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Harrie FF
- föreningen för hela familjen!
Seniorlag Herrar

Färingtofta IK
0 - 3
Harrie FF
Färingtofta IK0 - 3Harrie FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 17 maj, 19:00
Plats:Snälleröds IP A-plan
Tävling:
Matchnummer: 130171030
Samling:17:00, Högalid
Trupp:Adam Jonasson
David Savic
Edis Karic
Eldar Muhic
Emir Muhic
Fredrik Källberg
Habib Faiz Mohammad
Jesper Bengtsson
Jimmy Broholm
Kim Andersson
Magnus Olsson
Morgan Richardsson
Måns Wahlfrid
Petter Wahlfrid
Viktor Glans
Färingtofta IK - Harrie FF 0-3
2019-05-19 20:11
Fredagskväll, regn och småkyligt majväder. Samling i klubbhuset med laget för en snabb genomgång och sen en tur ut på landet dvs Färingtofta. Förhoppningsvis så skulle spelet värma mer än vädret. Dagen till ära hade vi fått med tre killar från P-03/04, Måns Wahlfrid, Eldar Muhic och David Savic. Tre mycket lovande spelare. Och det behövdes när vi står med endast en avbytare.
När vi kommer fram till Färingtofta är det med nöd och näppe att det blir match då domaren bedömde att linjerna på planen var undermåliga. Och fixades inte detta innan matchstart så skulle matchen ställas in. Det blev match, något senare matchstart än det som var sagt. Men vi fick i alla fall spela fotboll. Det är ju något snöpligt om det skulle ha blivit inställt när man ändå tagit sig hit.

Vi inleder matchen lite rörigt innan vi hittar rätt i positioner och hur bollen beter sig på en blöt och ojämn gräsplan. Men när vi väl hittar rätt så sitter spelet. Och som vi spelar! Det var en fröjd att stå vid sidan om och se detta laget ta sig an ett rätt så tufft Färingtofta. Alla gjorde sitt jobb och vi rullade boll på ett sätt som jag inte sett många lag göra i division 7. Första halvlek sätter vi en hel del press och det är vi som styr matchen. Färingtofta får ett läge men det kan Kim i målet med lätthet hantera. Sen har inte han så mycket att göra. Vi har många chanser på att spräcka nollan men lyckas inte sätta dom. Vi får ett gult kort när Adam är inblandad i en situation. Dock ska här sägas att det var inget rent spel från Färingtofta som gärna riktade in sig på våra unga spelare. Men Måns, Eldar och David biter ifrån bra. Dessutom är de ju något snabbare och kvickare i fötterna än spelarna i motståndarlaget. 
När det är några minuter kvar av första halvlek så sätter Fredrik Källberg press på deras målvakt som inte lyckas sparka undan bollen som studsar ut på Källberg och vidare till Habib som slår till och 1-0 till oss är ett faktum. Vilt jubel och vilken lycka att gå till halvtidsvila med ledning!

Andra halvlek fortsätter vi pressa och det märks på irritationen i motståndarlaget att de blir utspelade. Det är många situationer där vi skulle ha haft frispark och fler gula/röda kort skulle ha delats ut. Men vi står emot och spelar vårat spel. Högt försvarsspel och mycket press. Vi har några bra lägen med frisparkar några meter utanför deras straffområde där frisparkskanonen JB ger målvakten något att bita i. Till slut ger vårat idoga sätt att hålla i bollen och sätta press äntligen utdelning när junioren Eldar sätter den från högerkanten in i vänstra hörnet. Vilt jubel igen! 
Och nu blir det riktigt fult från motståndarna. Det kapas från höger och vänster och gärna någon armbåge eller extra knuff i ryggen. Men vi biter ifrån bra och det resulterar i att Adam äntligen får in bollen i mål efter otaliga försök. Några minuter efter det målet blir det ett gult kort för Eldar men även för en av deras spelare som dessutom får ett rött kort. 

Den här fredagskvällen slutade på ett bra sätt. Vi spelade som ett lag ska göra och vi gjorde precis det vi skulle och var tvungna till. Några som förtjänar ett speciellt omnämnande är såklart våra unga spelare. Måns, David och Eldar gör en fantastisk insats och har redan tuffheten som krävs i seniorfotboll. Och resten av laget visar vilka krigare vi har i Harrie! 
Bra kämpat killar! 

/Annica Borg Lagledare


<< Tillbaka

 
 
Våra partners
Produktleverantör
Huvudpartners
Guldpartners
Silverpartners
Bronspartner