Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Harrie FF
- föreningen för hela familjen!

Harrie FF (6)
3 - 2
Heleneholms SK (5)
Harrie FF (6)3 - 2Heleneholms SK (5)

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:mån 02 mars, 19:00
Plats:Högalids IP, A-plan
Tävling:
Matchnummer: 130218002
Samling:17:45, Högalid
Trupp:Albin Kryeziu
Alex Karadinovic
Eldar Muhic
Filip Johansson
Isac Hedensted
Jesper Kampf
Joakim Lundkvist
Johan Emmertz
Leonardo Eros de Abarca
Magnus Andersson
Martin Emmertz
Philip Axtelius
Simon Serrander
Viktor Sandberg
Harrie FF - Heleneholms SK 3 - 2 ( 1 - 1 )
2020-03-03 17:25
Målskytt: Martin Emmertz 3

DM-match och således årets första tävlingsmatch stod för dörren denna kulna måndagskväll. För motståndet stod Heleneholms SK som till vardags håller till i division 5 vilket bidrog till att vi förväntade oss en tuff match. Dessa förväntningar skulle visa sig besannas. 
Matchen startade i ett högt tempo och det var våra Harriekrigare som tog tag i taktpinnen från start. När tio minuter hade spelats hade Martin redan haft 2 friläge (på fina framspelningar av Isak båda gångerna tror jag) som motståndarmålvakten gjorde fina parader på. Killarna fortsatte att trumma på och bara minuterna senare hade Leo ett bra skott som smet utanför efter mycket fint kombinationsspel av Martin och Isak. Så äntligen efter dryga 20 minuter spelade som kom utdelningen. Återigen var det Martin som slet sig fri och denna gång placerade han läckert in ettan. 

Glädjen blev dock bara några minuter lång innan gästerna efter en snabb omställning forcerade in kvitteringen. Resten av tiden fram till halvtidsvilan böljade spelet fram och tillbaka dock utan att några fler mål föll.

Kan tänka mig att tränarna poängterade i halvtidsvilan vikten av att vara på tå direkt när andra halvlek startade. Detta anammade killarna på bästa möjliga sätt. Bara några minuter in på andra halvlek får vi en frispark strax ovanför straffområdet på vänsterkanten. Frisparken smeks iväg av Leos känsliga fot och fram vräker sig Martin som sätter pannan till och skickar mycket snyggt in tvåan. Vilt jubel i hemmalaget.

Efter detta tar Heleneholm kommandot och vi får rikta in oss mestadels på försvarsspel vilket killarna gör med den äran. Alla i laget sliter för varandra och försöker hålla motståndarna från de riktigt farliga lägena. Dock blir övermakten så småningom för stor och Heleneholm lyckas efter ett mycket fartfyllt anfall få in kvitteringsbollen.

Detta mål ger dem givetvis vind i ryggen till dem och de fortsätter att trycka på. Dock börjar vi sakta men säkert arbeta oss in i matchen och vi kommer upp i ett flertal vassa kontringar och det är via en sådan som Martin med kvarten kvar att spela sliter sig fri på vänsterkanten. Han kommer dock lite ur vinkel för avslut och väljer att spela in i mitten till framstormande lillebror Johan som efter diverse turer förpassar bollen tillbaka till Martin som hänsynslöst vräker in 3-2 och givetvis jubel men även knutna nävar, att nu j----r släpper vi inte ledningen en gång till. Slutkvarten blir en gastkramning men storspel av Mange i målet och ett uppoffrande försvarsspel av hela laget gör att vi håller ledningen matchen ut.
Mycket strongt killar!!

Överbetyg till samtliga i laget med en extra ros till planens gigant Martin Emmertz.

Gott jobb killar.

Martin Sandberg Sportchef :-) 

<< Tillbaka

 
 
Våra partners
Produktleverantör
Huvudpartners
Guldpartners
Silverpartners
Bronspartner